Prajitura cu branza dulce, lamaie si bezea. Un desert fin, aromat si bun la o cafea!

26 01. 2017, 12:15

Ingrediente:
Blat – 3 galbenusuri , 10 linguri ulei, 10 linguri lapte, 10 linguri zahar, 12 linguri faina, 1 plic praf de copt (10 gr) stins in zeama de lamaie , 2 plicuri zahar vanilat.

Umplutura – 450 gr branza dulce, 5 linguri zahar, 2 oua, 1 plic zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie, 3 linguri de gris.
Bezea – 3 albusuri, 5 linguri de zahar, 1 praf sare.

Mod de preparare:

1 Adaugam intr-un bol laptele, ouale, uleiul, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt stins intr-o lingura zeama de lamaie. Mixam pana se dizolva zaharul iar compozitia are un aspect omogen. Adaugam faina si amestecam usor pana se incorporeaza.

2 Compozitia formata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul preincalzit la 180C si se coace cca 8-10 min.

3 Pregatim umplutura – branza se amesteca cu zahar, oua, gris, zahar vanilat si coaja rasa de lamaie. Dupa timpul de coacere se scoate blatul din cuptor, se pune deasupra umplutura de branza dulce si se introduce din nou la cuptor ~ 20 min.

4 Se bat albusurile cu sarea, apoi adaugam treptat cate o lingura de zahar. Se mixeaza pana cand zaharul se dizolva complet si se formeaza o spuma densa. Cand compozita din branza s-a inchegat , se scoate prajitura din cuptor si se adauga deasupra bezeaua obtinuta mai sus.

5 Se introduce tava din nou la cuptor~160 C pana bezeaua devine usor aurie si se intareste. Se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza cu un cutit bine ascutit (trecut prin apa rece).